• Wist je dat wij ook een clubhuis hebben?

    Wist je dat wij ook een clubhuis hebben?

  • Wil jij ook een diploma hebben?

    Wil jij ook een diploma hebben?

  • 1
  • 2

Over ons

Elke dinsdag krijgen ongeveer 150 kinderen in de Sportboulevard zwemles van de vrijwilligers van Spel- en Sportvereniging De Sportbond. Wij bestaan ​​al sinds 1928 jaar, dankzij een groot aantal vrijwilligers, en hebben als belangrijk doel mogelijk mogelijke mensen op een laagdrempelige manier om het sporten te krijgen.

De naam Sportbond, aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond, is mogelijk een beetje verwarrend voor wie niet bekend is met de vereniging. Denk je snel aan een overkoepelende organisatie. Vroeger was dat eigenlijk ook, wil onder de vereniging hing niet alleen een zwemtak, maar ook een grote gymnastiekafdeling, een volleybalgroep en een tamboer- en majorettekorps. Er werd zelfs aan toneel en volksdansen gedaan. Alles draaide en draait nog steeds volledig op vrijwilligers. Door een tekort waarvoor is alleen de zwemtak nog over, officieel de afdeling Watervrienden. Die betreft nog steeds in een grote behoefte, gezien het grote aantal kinderen dat gebruik maakt van de zwemlessen. De kinderen worden lid van de Sportbond voor ongeveer 17,50 euro per maand. Voor dat bedrag kan wekelijks gezwommen worden. Wij zijn daarmee de goedkoopste. Maar wij zijn nadrukkelijk geen zwemschool. Alles gaat spelenderwijs en in het tempo van het kind. Het halen van een diploma is geen must. Als een soort het zwemmen snel oppikt, kunnen daar natuurlijk wel de officiële A-, B- en C- en Zwemvaardigheidsdiploma's gehaald worden. Ook voor volwassenen zijn er mogelijkheden op dit gebied. De vrijwillige zweminstructeurs van de Sportbond zijn daar voor opgeleid. De ouders van de leerlingen kunnen ook kiezen om niet op de warme tribune te gaan zitten, maar deksel te worden en zelf tijdens de les recreatief te zwemmen. Ook voor volwassenen zijn er mogelijkheden op dit gebied. De vrijwillige zweminstructeurs van de Sportbond zijn daar voor opgeleid. De ouders van de leerlingen kunnen er ook voor kiezen om niet op de warme tribune te gaan zitten, maar lid te worden en zelf tijdens de les recreatief te zwemmen. Ook voor volwassenen zijn er mogelijkheden op dit gebied. De vrijwillige zweminstructeurs van de Sportbond zijn daar voor opgeleid. De ouders van de leerlingen kunnen er ook voor kiezen om niet op de warme tribune te gaan zitten, maar lid te worden en zelf tijdens de les recreatief te zwemmen.

“Onze grote wens is de vereniging verder uit te bouwen.

“Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan sport voor ouderen in het zwembad of in ons clubhuis.

  Hierdoor zoeken wij ook nog vrijwilligers.

 

clubhuis

Buiten de zwemlessen organiseert de Sportbond verschillende activiteiten voor de leden. Onder meer met Sinterklaas en Kerst. Maar het eigen clubhuis kan, naast de JF Kennedyschool aan de Zuidendijk 363b, ook gebruikt voor instructie van de vrijwilligers en EHBO-lessen. En we organiseren disco's voor kinderen en spelletjes- en knutselmiddagen. Met normale spellen in plaats van die computerspelletjes.

Voor iedereen is op maandagavonden Salsa dansen en dinsdagavonden Stijl dansen woensdagavonden Salsa-dansen en dondermiddag / avond Salsadansen en vrijdagavond Salsa dansen.

 


Postadres

Zuidendijk 

363 b

3317 NR Dordrecht

 

Zwembad

Fanny Blankers-Koenweg 10

3318 AX Dordrecht

Clubhuis

Zuidendijk 363 B

3317 NR Dordrecht

Licentie Nationale Zwemdiploma's

Licentie Nationale Zwemdiploma's